Naast de 2 daagse papiercursus Onderzoek, Ontwerp en Maak op 19 en 26 maart kun je je nu ook op de volgende datums inschrijven! 10 en 17 sept, 22 en 29 okt , 19 en 26 nov.

Krugerlaan 20a, Gouda, Nederland

19 maart 2022, 10:00 - 16:00

Papier: Vind het uit in Gouda en maak het in Doesburg.

PAPIERCLINICS IN SAMENWERKING

Deze cursus is ontwikkeld door Marchelma van Breugel (https://www.snipper.eu) en Ewald Weijers (https://www.c-paper.nl).

Als je werkt op papier dan is dit de cursus voor jou.

Op (meerdere datums mogelijk) gaat de eerste cursusdeel van start in mijn atelier in Gouda. Het aanbod in papier is groot maar wat is nu het perfecte papier voor jou? Welke papiereigenschappen gebruik je en welke dagen je uit?

De testen die je gaat doen met handgeschept papier scherpen je kennis over wat het papier is en wat het voor je doet. Je ontwerpt je ideale papier.

Die kennis neem je mee naar het 2de cursusdeel in bij C-Paper in Doesburg, Je gaat het papier zoals jij het hebt ontworpen nu daadwerkelijk maken.

 

Voor wie         De cursus is ontwikkeld voor iedereen die professioneel bezig is met papier als materiaal voor het maken van kunst of een andere specifieke toepassing.

Door wie        Het onderdeel papieronderzoek zal worden gegeven door Marchelma van Breugel (snipper). Zij is zelfstandig papierrestaurator en als papierkundige geeft ze PapierClinics om haar expertise te kunnen delen.

                        Het onderdeel papier maken wordt gegeven door Ewald Weijers (C-paper papier ambacht en kennis centrum), zeer kundig op het gebied van papier scheppen en plantaardige vezels, en borger van het papiervak binnen het Immaterieel Erfgoed.

 

Datum             7 en 14 mei, 18 en 25 juni, 10-17 sept, 22 en 29 okt, 19 en 26 nov

Waar               DEEL 1 ‘De Burgemeester’ Krugerlaan 20a,

lokaal 021, 2806 EJ Gouda

DEEL 2 Ambachtelijke Papiermakerij Doesburg, Ooipoortstraat 21 6981 DS Doesburg

Aantal              4 tot 8 deelnemers

Tijd                  10.00-16.00

Kosten             240 euro pp inclusief materialen, koffie/thee en lunch

Inschrijving        via snipper.eu / papierclinics- geef hierbij aan voor welke dagen je wilt inschrijven.