Marchelma van Breugel

Papier - ik heb het al zo veel door mijn handen laten gaan…ik kan er geen genoeg van krijgen. Marchelma van Breugel

Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en de Opleiding Restauratoren Boek- en Papier. Met haar ervaring in het restauratie werkveld en als papieradviseur binnen de grafische industrie heeft ze zich ontwikkeld tot papierkundige.

Snpr Marchelma Portret

snipper is in januari 2016 opgericht door Marchelma van Breugel.

Bijna mijn hele werkzame leven zit ik al ‘in het papier’. Na mijn studie aan de Kunstacademie in Arnhem was ik werkzaam als assistent-papierrestaurator bij het Museum Arnhem. Dat was mijn eerste echte kennismaking met papier. Ik voltooide mijn opleiding tot restaurator boek- en papier. In deze functie was ik nauw betrokken bij de conservering en restauratie van diverse belangrijke collecties van particulieren, musea en archieven. Na dertien jaar maakte ik een zijstap naar de grafische industrie als papieradviseur. Hier leerde ik papier vanuit een heel ander perspectief kennen en raakte vergroeid met die kant van de ontwerp- en productiewereld. Mijn tijd bij een drukkerij zie ik als een bonus. Ik begeleidde mooie boekproducties van acquisitie tot aan het eindresultaat.

Img 7531 Kopie

Restauraties en Clinics

Sinds begin 2016 is Marchelma van Breugel zelfstandig papierkundige. Met haar bedrijf snipper vervlecht ze het restauratievak met haar Papierclinics. In de clinics maakt ze slim gebruik van restauratietechnieken en omgekeerd hanteert ze in de uitvoer van restauraties de kennis van hedendaagse papiersoorten. Die combinatie maakt snipper tot een uniek bedrijf.