Restauratie & Conservering

Alles wat je in het leven kunt doen, is een beetje orde aanbrengen, totdat het weer uit elkaar valt, want alles is altijd in beweging. Toch is het zinvol. Het doet ertoe op dat moment. Damon Young
Snpr Foto 4

Papierobjecten verdienen een toekomst!

Heeft de kunstenaar voor jou een lastige erfenis achtergelaten door zijn werk op papier te maken? 

Je bezit prachtige tekeningen, prenten of bijzondere papieren objecten. Of je hebt stukken van het familiearchief in je beheer. Je bent eraan gehecht en wilt deze natuurlijk zo lang mogelijk in je nabije omgeving hebben. Of je wilt het graag overdragen, wel in een goede staat natuurlijk. Ik help je een goede beslissing te maken over de conservering- en restauratiemogelijkheden.

Snpr Foto 2

Hoe ik werk

Papier is een duurzame en tegelijkertijd kwetsbare drager. Factoren als klimaat, hantering en bewaaromstandigheden kunnen er voor zorgen dat er schimmels, insecten en andere processen greep krijgen op het papier en schade veroorzaken. 

Ik analyseer de schade aan de objecten. Daarna bespreek ik de mogelijkheden voor conservering en de eventuele restauratie met je door. Daaruit volgt een behandelplan en een prijsopgave. Werkzaamheden voor particulieren worden uitgevoerd in mijn atelier. Ik ben als zelfstandig restaurator ook inzetbaar voor grotere projecten op locatie.

Snpr Foto 6

Voorwaarden restauratoren Nederland

Ik werk volgens de algemene voorwaarden van Restaurantoren Nederland.

Zie voor volledige pdf versie van de voorwaarden:

Voorwaarden Restauratoren Nederland