Met veel plezier 3 zaterdagen achtereen de PapierClinic i.s.m. Museum Rijswijk gegeven. Met dank aan de deelnemers voor jullie enorme papiertoewijding!

Krugerlaan 20a, Gouda, Nederland

22 augustus 2020, 13:30 - 16:30

Liever zouden we natuurlijk de PapierClinic in het museum laten plaatsvinden maar zolang dat nog niet mogelijk is hebben we wat anders voor je bedacht!

We hebben in augustus 4 snipperdagen gepland. Met een e-ticket voor de Papier Biënnale 2020 Thuis / Home  kun je tegen een gereduceerde prijs de PapierClinic volgen in het atelier van snipper in Gouda. Het atelier is groot genoeg om met 6 mensen op gepaste afstand aan de PapierClinic deel te nemen. Dus welkom in mijn thuis

Locatie                         "De Burgemeester Werkt" - lokaal 021 Krugerlaan 20a, 2806 EJ Gouda

Datum                          1, 8, 15 of 22 augustus / bezoek museum kan tussen 28 juni en 15 november

Tijd                               13.30-17.00 u

Prijs deelname               € 70

Aantal deelnemers          6

Inclusief koffie/thee en wat lekkers

Je kunt je aanmelden via snipper.eu. Geef ook de datum (of meerdere) door wanneer je de PapierClinic zou willen volgen. Zodra ik de aanmelding binnen heb, krijg je bericht van mij welke datum het gaat worden. 

Inhoud van de PapierClinic 

Samen papier uitproberen - de PapierClinic brengt je recht naar het hart van papier.

Hoe zet je bewust papier in voor een specifieke toepassing? De PapierClinic laat je navigeren door het gekmakende aanbod van papier en vult met toegankelijke tests de lacunes op in je kennis van dit materiaal. Kan je van alle vezels papier maken? Hoe wordt papier waterafstotend? 

Voor de PapierClinic heeft papierkundige Marchelma van Breugel papiereigenschappen verbonden aan huis-tuin-en-keuken tests. Deze verschaffen je toegang tot het DNA van veel papiersoorten, hun 'fingerprints'. 

Je gaat samen papier uitproberen! Dertig eigenschappen in dertig dozen. Papiermonsters, instrumenten en associatieve voorbeelden helpen je de specifieke eigenschappen te begrijpen.

De PapierClinic is een workshop voor iedereen die nieuwsgierig is naar de eigenschappen en(on)mogelijkheden van papier, maar bezorgt je bovendien een gezellige middag.