Opening Papier Biënnale Rijswijk 10 juni 2018

Museum Rijswijk, Herenstraat, 2282 BR Rijswijk, Nederland

10 juni 2018, 15:00 - 17:00

Trots dat ik de opening van de Papier Biënnale heb mogen verrichten! Met een publiek van maar liefst 250 papierliefhebbers, een echt feest.

In een volle Oude Kerk in Rijswijk is gisteren de Papier Biënale geopend. Na een toespraak van Arnoud van Aalst, de directeur van het Museum, overhandigde hij het eerste exemplaar van de catalogus aan wethouder Marloes Borsboom.

Alle aanwezigen kregen een waaier
De opening  werd verricht door papierkundige Marchelma van Breugel. Zij nam aan de hand van een aan iedereen uitgereikte waaier interactief met alle bezoekers en  op enthousiaste wijze door welke papiersoorten er zijn. Aan het einde van het officiële gedeelte gingen de bezoekers in optocht naar het Museum om de tentoonstelling te bezoeken.

Groot schaakspel van weerbestendig karton
Onderweg troffen zij op het museumplein een groot schaakspel van weerbestendig karton aan. Het ontwerp is van Piet Design. In de Museumwinkel is ook een kleine versie van dit schaakspel verkrijgbaar. Het Museum is er ook deze keer weer in geslaagd om een bijzonder mooie expositie neer te zetten. Het is zeker de moeite waard om deze expositie te bezoeken en vergeet daarbij het toilet niet, want ook daar zul je je verbazen.

(1 dag na opening verschenen op rijswijk tv)